Beliebte Posts

Samstag, 1. August 2015

Петте Земи на Лигурската Ривиера или още Чинкуе Тере



Всеки път като тръгна за Италия се питам, дали ме искушават повече фотографските предизвикателства или хубавата храна и хубавото вино.... Аз се опитвам да си втълпявам, че ходя за да снимам, но майче ходя по скоро да си хапна и пийна... :-)

Разположение  на  Чинкуе Тере в Гугъл мапс. Пет селца принадлежат към Чинкуе Тере: Риомаджоре, Манарола, Корнилиа, Вернаца и Монтеросо ал Маре.

Четвъртък, 30 юли 2015.
Погледнах какво ще бъде времето в Бавария и за мое разочарование установих, че се очакват топлинни летни бурии. Следващото ми действие беше да погледна какви самолетни билети има за Италия и след като установих, че за Генуа билетите струват 69 Евра, решението ми беше окончателно че аз няма да си седя в къщи като мога да отида на топличко в белла Италия.

Петък, 31 юли 2015.
След като кацнах в Генуа отидох и си взех кола под наем, Фиат 500. Един час по късно бях вече в Риомаджоре.

Риомаджоре: естествено че не намерих свободен хотел и спах на брега на морето. Храната в който и ресторант да влезете е превъзходна, малко като кухнята на баба...каквото и да ти сложи на масата все е вкусно. Когато съм там обичам да си хапвам като тях, те започват със антипасти, после си хапват прими (първото ястие), след това секонди (второ ястие) и на края долчи (десерт) и накрая ракийка да затвори стомха... Вината на Италианците се делят на такива които са много хубави и пивки и такива които са превъзходни... искам да кажа, че не може да сбърка човек.

Но това за което тези селца са известни за фантастичните им пристанища. И ето малко снимчици без повече коментари.








Между петте селца пътуват много често влакове. Една карта за уикенда струва 10 евра. Купете си една такава така можете да си пътувате колкото си изкате без да се грижите за билети повече...


Манарола: По синия час след като си хапнах в Риомаджоре, тръгнах за Манарола (5 минутки с влака). Малкото рибарско прицтанище на това селце е толкова живописно, че може би точно мотивите, които следват са донесли тази известност на региона.









Корнилиа: Това е единственото селце без достъп към морето, но китно като останалите... От Манарола до Корнилия се разходих пеша. От панорамния път снимах първата снимка, втората е снимана от пристанището в Манарола.



 
 
Вернаца:  Като малка перличка е това китно селце. Вечерите ца неповторимо фотогенични...
 
 






Получихте ли апетит за хубави снимки?.... или за вкусна храна и пивко вино? На добър път към Лигурската ривиера.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen